Skip links

Het product

Vinyl
persen

Let’s start pressing great vinyl records together!

De vinylplaat staat bekend om het produceren van een hogere kwaliteit geluid dan dat van CD of MP3, dit komt omdat het rechtstreeks van een analoge bron is overgenomen. Afgezien van deze sonische waarde hebben ze ook een esthetische als een verzamelwaarde. Al deze zaken zorgen eroor dat het geen verrassing is dat vinylplaten tegenwoordig aan een enorme comeback bezig zijn.

Hier bij Orange Vinyl zijn we niet alleen alle vinyl- en muziekliefhebbers, maar ook perfectionisten. Wij streven constant naar high-end industrie standaarden bij het persen van jouw LP.

De meeste muziek wordt tegenwoordig gedistribueerd in een verliesgevend formaat, waarbij details worden gemist en de algehele geluidskwaliteit wordt verminderd. Om duizenden audiobestanden op een telefoon op te slaan (of online te streamen), worden ze aanzienlijk kleiner (en dus minderwaardig) gemaakt door ze te comprimeren. Bij het persen van een vinylplaat gaan er geen audiogegevens verloren en klinken ze net zo goed als de producer of artiest ze oorspronkelijk bedoeld had, waardoor dit het enige audioformaat is dat in staat is tot superieure hoge kwaliteit.

Geef kleur aan je vinyl plaat productie

Gekleurde vinylplaten

Colour your music

Geef kleur aan je vinyl

Kleurrijk dat kan vinyl zeker zijn! Zwart vinyl is nog steeds de basis en staat garant voor de beste geluidskwaliteit. Maar andere kleuren zijn zeker mogelijk. Vinyl platen worden gemaakt van PVC, het granulaat kunnen we in diverse kleuren laten maken.

Wat dacht je van wit, rood, oranje, geel, verschillende soorten groen en blauw, paars, zilver en goud. Een aantal kleuren kunnen we ook een transparante en doorschijnende versie van maken.

25+
Onze LP's zijn beschikbaar is meer dan 25 kleuren. Informeer naar de mogelijkheden.
45 rpm
Speel je grammofoonplaat af op 33 of 45 toeren. Afhankelijk van de uitvoering van je plaat.
180 gram
Je kunt bij ons kiezen uit een gewicht van 140 of 180 grams vinyl.
Pack in style

Kies de vinyl verpakking
die bij je past

Een mooi full colour bedrukte sleeve of gatefold voor 1 of meerdere vinylplaten, of toch een hoes die zeer minimalistisch gedrukt is in 1 of 2 PMS kleuren. Samen met een bedrukte of onbedrukte inner sleeve, creëren we een prachtige LP uitgave.

Wil je extra zaken toevoegen aan je persing dan kan dat uiteraard. Wat denk je bijvoorbeeld van handtekeningenkaarten, boekjes, cd’s, een foto, een poster, downloadkaarten! Wij kunnen dit voor je regelen en zelfs toevoegen. Het wordt aanbevolen om de sets dan zeker wel te sealen, zodat niets uit de set kan vallen.

Er is op het gebied van verpakken heel veel mogelijk, vertel ons waar je naar opzoek bent om tot jouw droom release te komen. Dan gaan we samen kijken of we dat kunnen realiseren.

Vinyl collecte

Vinyl verpakkingen

Offerte aanvragen voor jouw vinyl productie.

  Jouw naam

  Bedrijfs- of bandnaam

  Email adres

  Telefoonnummer

  12" LP of Maxi

  Aantal (minimale afname 200 stuks)

  Speelduur

  Vinyl gewicht

  Vinyl kleur [Bekijk de beschikbare kleuren]

  Outer Sleeve (semi-gloss hoes zonder gaten)

  Inner Sleeve

  Record Labels

  Test persingen

  Sealen

  Verzenden

  Land

  Gewenste leverdatum

  Opmerkingen / speciale wensen


  Downloads

  Templates Labels
  Templates verpakkingen
  Aanleverspecificaties

  Staat je gewenste template er niet bij?
  Neem dan contact met ons op, er zijn veel verschillende verpakkingsvormen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

  This website uses cookies to improve your web experience.
  Explore
  Drag